Zo houd jij jouw kledingkast netjes

Blog Zo houd jij jouw kledingkast netjes

Soms heb je van die momenten dat je de kledingkast netjes wil organiseren. Meestal is het dan hoogtijd om jouw kledingkast te ontdoen van al die uitpuilende hopen. Maar, hoe zorg je ervoor dat dit niet constant gebeurt? Hieronder geven wij jou een paar tips zodat het opruimen van jouw kledingkast geen onbegonnen klus zal zijn.

1 Regel van drie

Wanneer je jouw kledingkast aan het opruimen bent, is het handig om stapeltjes van drie te maken. Deze stapeltjes zijn kleding die je wil ophangen, kleding die je ergens anders wil opbergen zoals winterkleding en kleding die weg mag. Kleding kun je bijvoorbeeld opbergen in opbergboxen die onder je bed passen. De kleding die weg mag, kun je wellicht doneren of naar de kringloop brengen.

2 Maak in gedachten outfits

In de opruimsessie is het belangrijk om te denken in outfits. Hang bijvoorbeeld shirts en broeken bij elkaar, waardoor je niet meer hoeft na te denken over wat je die dag aan gaat doen. Zo kun je ’s ochtends nog iets langer blijven liggen.

3 Vouw alles opnieuw op

Je trekt een shirt uit de kast en denkt: hmm, die wil ik vandaag niet dragen. Dit ritueel kan zich herhalen, waardoor je een rommelige stapel krijgt. Vooral truien kunnen op deze manier veel ruimte in beslag nemen. Sorteer de lange rokken, jouw favoriete midi jurk en blousejes en hang deze weer netjes op. Ook voorkom je dat jouw kleding hierdoor lelijke kreukels en haken krijgt.

4 Indelen

Wanneer je de vorige drie stappen hebt volbracht, is het nu de taak om jouw kleding opnieuw in te delen. Hang de outfits op, leg de truien weer netjes op de stapel en zorg ervoor dat jouw kledingkast weer overzichtelijk is.

Recente berichten