Zo maak je je eigen bodyscrub

Blog Zo maak je je eigen bodyscrub

Verwen jij jouw lichaam weleens met een bodyscrub? Hiermee verwijder je de dode huidcellen waardoor je bodylotion beter wordt opgenomen in de huid. Met een paar producten die je vast wel in huis hebt, kun je een bodyscrub maken. Vindt jouw lichaam én jouw portemonnee leuk!

Keurmerk

Helaas worden de meeste bodyscrubs verkocht met microplastics erin. Dit is slecht voor het milieu. Dankzij het keurmerk ‘zero plastics inside’ van de Plastic Soup Foundation kun je zien aan een product of er plastic in zit verwerkt. Met een do it yourself-bodyscrub weet je zeker dat er geen plastic in zit verwerkt. Met de volgende ingrediënten kun jij zelf aan de slag:

-       25 gram suiker

-       5 gram zout

-       6 gram olijfolie

-       4 gram kokosolie

Bereidingswijze

Allereerst laat je de kokosolie smelten in een pannetje. Dit kun je eenvoudig doen dankzij de methode van au bain-marie. Wanneer in de winter de verwarming aanstaat, kun je de kokosolie ook laten smelten op de verwarming. Meng eerst de suiker met het zout en meng daarna de olijfolie erdoor. Voeg als laatst de kokosolie toe aan dit goedje. Wanneer je de bodyscrub iets steviger wil laten worden, kun je de bodyscrub in de koelkast stoppen. Zo wordt de kokosolie weer hard. 

Dit goedje is ongeveer goed voor twee scrubbeurten. Eenmaal aangebroken kun je deze bodyscrub niet lang bewaren. Deze bodyscrub kan namelijk niet goed tegen water. Neem dus alleen de hoeveelheid mee in de douche die je wil gebruiken. Na gebruik is het belangrijk dat je je huid gaat voeden. Smeer je dus na het scrubben goed in met een voedende bodylotion of een olie. 

Recente berichten